New Articles

Reklam Kurulu’ndan İnternet Alışveriş Sitelerinin Üyeliklerine Dair Kararlar

Son zamanlarda dijitalleşme süreçlerinde yaşanan gelişmeler, tüketicilerin çevrimiçi ortamlara yönelimini arttırmakla birlikte daha fazla dijital reklam ve uygulamayla karşılaşmasına da yol açıyor.

Gökçe
07.05.2024

Riddle of Applicable Application Fee in Enforcing Foreign Judgments

Under Turkish law, the rules governing the collection of trial fees are regulated by the Law of Fees No. 492 (Law no. 492) and the applicable fees are under Tariff 1 of the Law no. 492. Article 4 of Law no. 492 also explicitly refers to Tariff 1 in terms of the fees applicable in the actions for enforcement of foreign judgments stating that the applicable fee will be determined according to the value, type and nature of the verdict.

Gün + Partners
07.05.2024

Tasarım Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nda ("SMK") tasarım, "ürünün tümü veya bir parçasının ya da üzerindeki süslemenin çizgi, şekil, biçim, renk, malzeme veya yüzey dokusu gibi özelliklerinden kaynaklanan görünümü" olarak tanımlanmaktadır.

Özdağıstanli Ekici Attorney Partnership
07.05.2024

Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

3 Mayıs 2024 tarihinde Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (“Teklif”) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayına sunulmuştur. Teklif gerekçesinden de anlaşıldığı üzere ve daha önce uygulamada bu amaçla yapılan çalıştaylar ile de paralel şekilde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) kapsamında şirket işlemlerinde kolaylık sağlanması ve belirli hususlarda uygulamadaki tereddütlerin giderilmesi amacıyla TTK’da değişiklikler önerilmiştir. TTK kapsamındaki Teklif maddelerinin yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

DL Attorneys at Law
06.05.2024

Decisions from the Advertising Board on the Memberships of Internet Shopping Sites

Recent developments in digitalization processes have increased consumers' orientation towards online environments, leading them to encounter more digital advertisements and applications.

Gökçe
06.05.2024

The Legal Framework: Employee's Right to Strike and Employer's Defensive Lockout

During collective labor agreement negotiations, disputes between parties may arise which lead employees to exercise the right to strike and employers to initiate lockouts as a defense. Exercising these rights without meeting the legal conditions stipulated within the constitutional context renders the situation unlawful and causes the offending party to face severe administrative and legal sanctions.

GLED Partners
06.05.2024

24/7/2019 Tarihli ve 30841 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan, "8730 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı" Kabul Edilerek, 04.05.2024 Tarihli 32536 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanmıştır.

8730 sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında değişiklik yapılmasına ilişkin kurul kararı ile 24/7/2019 tarihli ve 30841 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 8730 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararının 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

SAYIN Law & Consulting
06.05.2024

Reklamlarda Sosyal Sorumluluk Bilincinin Kapsamı Nasıl Değerlendirilir?

Reklam Kurulu, 9 Ocak 2024 tarihli toplantısında, Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nin reklamların ekonomik ve sosyal sorumluluk bilinci içinde hazırlanması gerektiğine ilişkin hükmüne ilişkin çarpıcı bir karar verdi.

Gün + Partners
06.05.2024

Data Protection & Privacy 2024 - Part 3

The following activities are among those excluded from DP Law coverage: · processing of personal data by judicial authorities or execution authorities regarding the investigation, prosecution, judicial or execution proceedings; and · processing of personal data by public institutions and organisations duly authorised and assigned by law regarding maintaining national defence, national security, public security, public order or economic security within the scope of preventative, protective and intelligence activities.

YAZICIOGLU LEGAL
06.05.2024

Anonim Şirketlerde Esas Sermaye ve Kayıtlı Sermaye Sistemine Genel Bir Bakış

Anonim şirketlerde esas sermaye sistemi ve kayıtlı sermaye sistemi olmak üzere iki farklı sermaye sistemi öngörülmüştür.

Şenol Şahin Ilgın Law Firm
06.05.2024

Yatırım Fonlarına İlişkin Güncel Değişiklikler

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan 16 Şubat 2024 tarihli ve 11/255 sayılı karar uyarınca, Kurul’un i-SPK.52.4 (20 Haziran 2014 tarihli ve 19/614 sayılı kararı) sayılı İlke Kararı ile kabul edilen Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’de çeşitli değişiklikler yapılmıştır.

Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı Attorneys at Law
05.05.2024

How to Evaluate Social Responsibility in Advertisements?

The Advertisement Board made a striking decision at its meeting on January 9, 2024.

Gün + Partners
05.05.2024

Data Protection & Privacy 2024 - Part 2

Unlike the GDPR, the DP Law is silent on territorial scope. As a general rule regarding the territoriality principle, the DP Law applies to controllers and processors established in Türkiye.

YAZICIOGLU LEGAL
05.05.2024

Sağlık ve Yaşam Bilimleri Bülteni - Nisan 2024

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu geçtiğimiz haftalarda, Tıbbi Cihaz Yönetmeliğinin Ek XVI’sında Listelenen Tıbbi Amaçlı Olmayan Ürün Gruplarına Yönelik Ortak Spesifikasyonların Belirlenmesi Hakkında Tebliğ ve Kozmetik Ürün Güvenlilik Değerlendiricisine, Eğitimine ve Belgelendirilmesine İlişkin Kılavuz’u yayımladı. Kurum, ayrıca İyi Dağıtım Uygulamaları Denetimlerine İlişkin Kılavuz ve Kozmetik Ürünler Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı.

Esin Attorney Partnership
05.05.2024

Bazı Menkul Satış Sözleşmelerinde Dövizle Ödeme Yasağı Kalktı

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de (“Tebliğ”) 21 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan değişiklikle birlikte, Türkiye'de yerleşik alıcılar için, taşıt sözleşmeleri hariç olmak üzere, menkul satış sözleşmelerinde, sözleşme kapsamındaki tüm ödemelerin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak yerine getirilmesi yönünde bir kararlaştırma yapılması durumunda, bu yükümlülüklerin Türk lirası cinsinden yerine getirilmesi gerektiği yönünde düzenleme yapılmıştı.

Gün + Partners
05.05.2024

Practice Areas

Affiliates

Ready to stay ahead of the curve?
Share your interest anonymously and let us guide you through the informative articles on the hottest legal topics.
|
Successful Your message has been sent